Je deur openen met je smartphone?

doorRedactie

Je deur openen met je smartphone?

Tegenwoordig heeft iedereen een smartphone, en die neem je vaak ook overal mee naar toe. Het klinkt daarom ook ideaal; je deur beveiligen met je smartphone. Er kleven echter naast voordelen ook nadelen aan. Twijfel je nog om je deur te beveiligen met een slim slot? Dit zijn de voor- en nadelen.

Voordelen

Met slimme sloten kun je je deur heel makkelijk openen met je smartphone. Het is mogelijk om je deur op afstand te openen en te sluiten. Tevens kun je anderen toestemming te geven om je deur te openen; zo hoef je nooit meer thuis te blijven voor bijvoorbeeld de schoonmaker. Je kunt je smartphone ook meteen koppelen aan andere apparaten, zo creëer je je eigen smarthome! Naast dat het een handig systeem is hoef je je nooit meer zorgen te maken dat je je sleutels verliest, je deur open je immers met je smartphone. Daarnaast is een slim slot ook zeer veilig, omdat deze haast niet open te breken is.

slimme sloten

Nadelen

Naast voordelen hebben slimme sloten ook nadelen. Als je je smartphone kwijt bent of als de batterij op is heb je geen toegang meer tot je woning. Daarnaast blijft het elektronica; dat kan altijd uitvallen vanwege een storing. Daarom is het aan te bevelen om je huis niet alleen met slimme sloten te beveiligen. Kies er daarom voor om bijvoorbeeld je achterdeur te beveiligen met een gewoon slot, zo kun je altijd nog je huis in met een sleutel. Daarnaast blijft het een elektronisch systeem dat gehackt kan worden, maar dit is lastiger dan een gewoon slot openbreken.

Geïnteresseerd in een elektronisch slot? Vraag een slotenmaker om advies over een geschikt slim slot voor jouw woning.

Over de auteur

Redactie administrator